01 grudnia 2025

Jadłospis - Grudzień

Poniedziałek (01.12)

Zupa: rumfordzka

II danie: pierogi ruskie z cebulką.

 

Wtorek (02.12)

Zupa: Kalafiorowa

II danie: kotlet pożarski z natką pietruszki, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą.

 

Środa (03.12)

Zupa z soczewicy

II danie: bitki ze schabu, kasza pęczak z natką pietruszki, surówka z sałaty lodowej i suszonych pomidorów, woda z cytryną i miętą.

 

Czwartek (04.12)

Zupa: Żurek

II danie: kotlet drobiowy w kukurydzianej panierce, ryż basmati, surówka z pory, marchewki i jabłka, woda z cytryną i miętą.

 

Piątek (05.12)

Zupa: Krupnik z kaszy jęczmiennej

II danie: pulpety rybne, ziemniaki z natką pietruszki, kompot wieloowocowy.

 

Poniedziałek (08.12)

Zupa: Meksykańska

II danie: makaron z twarogiem i polewą jogurtowo waniliową, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą.

 

Wtorek (09.12)

Zupa: Jarzynowa

II danie: drobiowe kotleciki szu szu, puree ziemniaczano - dyniowe, surówka z czerwonej kapusty z sezamem, woda z cytryną
i miętą.

 

Środa (10.12)

Zupa: Solferino

II danie: kotlet schabowy, kasza bulgur z warzywami i prażonym słonecznikiem, buraczki zasmażane, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą.

 

Czwartek (11.12)

Zupa: warzywna z ciecierzycą, 

II danie: kurczak po chińsku, ryż biały, kompot jabłkowy.

 

Piątek (12.12)

Zupa: Ogórkowa,

II danie: ryba na parze z masełkiem i koperkiem, ziemniaki,  surówka z kiszonej kapusty z czarnuszką, woda z cytryną , imbirem i miętą.

 

Poniedziałek (15.12)

Zupa: wiejska z kiełbasą i natką pietruszki, 

II danie: ryż z jabłkiem i polewą jogurtowo-śmietanową, woda z cytryną i imbirem.

 

Wtorek (16.12)

Zupa: krem z pory,

II danie: pierś z kurczaka w ziołach, ziemniaki, surówka colesław, kompot wieloowocowy.

 

Środa (17.12)

Zupa: Koperkowa

II danie: spaghetti bolognese, woda z pomarańczą i miętą.

 

Czwartek (18.12)

Zupa: Barszcz czerwony,

II danie: pierś z kurczaka w panierce, kasza orkiszowa, marchewka i brokuł z masłem, woda z cytryną i miętą.

 

Piątek (19.12)

Zupa: neapolitańska z makaronem

II danie: paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka wielowarzywna, woda z cytryną , imbirem i miętą.

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

sekretariat@bursa-ts.szczecin.pl

Bursa Towarzystwa Salezjańskiego

ul. Ku Słońcu 124

71-080 Szczecin 

nr konta Bankowego:

92 1600 1084 1844 7229 2000 0001(PLN)

 

Sekretariat:  tel. 882 341 967

Księgowość:  tel. 882 341 967

Portiernia:  tel. 511 456 149 

Dyrekcja:  tel. 511 456 144

Wychowawcy:  tel. 882 341 969