03 listopada 2025

Jadłospis - Listopad

Poniedziałek (03.11)

Zupa: Wiejska z kiełbasą i natką pietruszki

II Danie: curry z dynią i ciecierzycą, woda z pomarańczą ,cytryną
i miętą

 

Wtorek (04.11)

Zupa: Krupnik z kaszy jęczmiennej

II Danie: pierś z kurczaka w panierce, ziemniaki z natką pietruszki, marchewka z groszkiem, woda z cytryną , imbirem i miętą,

 

Środa (05.11)

Zupa: Kalafiorowa

II Danie: strogonow z szynki wieprzowej, kasza jęczmienna, buraczki z porem i oliwą, woda z cytryną , imbirem i miętą

 

Czwartek (06.11)

Zupa: Krem z zielonego groszku

II Danie: domowe nuggetsy z piekarnika, kasza pęczak z warzywami i prażonym słonecznikiem, mizeria z ogórków, woda z pomarańczą, cytryną i miętą

 

Piątek (07.11)

Zupa: Ogórkowa

II Danie: kotlet rybny, ziemniaki ze szczypiorkiem, surówka z kapusty kiszonej ,marchewki , jabłka i natki pietruszki, kompot wieloowocowy,

 

Środa (12.11)

Zupa: Gulaszowa

II Danie: ryż z jabłkiem i polewą jogurtowo-śmietanową, woda z cytryną i miętą.

 

Czwartek (13.11)

Zupa: Koperkowa

II Danie: bitki ze schabu w sosie własnym, kasza pęczak z warzywami i prażonym słonecznikiem, kasza pęczak z warzywami i prażonym słonecznikiem, brukselka z wody, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą

 

Piątek (14.11)

Zupa: Neapolitański,

II Danie: ryba w chrupiącej panierce, ziemniaki z koperkiem, surówka wielowarzywna, kompot wieloowocowy

 

Poniedziałek (17.11)

Zupa: Rumfordzka,

II Danie: makaron z twarogiem i polewą śmietankowo-jogurtową, woda z cytryną , imbirem i miętą

 

Wtorek (18.11)

Zupa: Rosół z makaronem

II Danie: kotlecik drobiowy w kukurydzianej panierce, ziemniaki z natką pietruszki, mizeria z ogórków, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą

 

Środa (19.11)

Zupa: Kapuśniak ze słodkiej kapusty

II Danie: gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna wiejska, sałatka z buraczków, woda z cytryną , imbirem i miętą

 

Czwartek (20.11)

Zupa: Brokułowa,

II Danie: Pierś z kurczaka w ziołach, ryż curry z papryką, fasolka szparagowa z sezamem, woda z pomarańczą i miętą.

 

Piątek (21.11)

Zupa: Pomidorowa z makaronem

II Danie: Kotlet rybny w owsianej panierce, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

sekretariat@bursa-ts.szczecin.pl

Bursa Towarzystwa Salezjańskiego

ul. Ku Słońcu 124

71-080 Szczecin 

nr konta Bankowego:

92 1600 1084 1844 7229 2000 0001(PLN)

 

Sekretariat:  tel. 882 341 967

Księgowość:  tel. 882 341 967

Portiernia:  tel. 511 456 149 

Dyrekcja:  tel. 511 456 144

Wychowawcy:  tel. 882 341 969