30 maja 2025

JADŁOSPIS CZERWIEC

Poniedziałek (02.06)

zupa: zupa z ciecierzycy
II danie: pierogi ruskie z cebulką, kompot wieloowocowy

 

Wtorek (03.05)
zupa: zupa-botwinka z jajkiem
II danie: pierś z kurczaka w panierce, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z białej kapusty, kompot wieloowocowy

 

Środa (04.06)
zupa: zupa kalafiorowa
II danie: spaghetti bologneze posypane żółtym serem, woda z cytryną i miętą

 

Czwartek (05.06)
zupa: zupa krem z pieczonych ziemniaków i czosnku z grzankami
II danie: kotlet drobiowy mielony z pieczarkami, ryż, marchewka z groszkiem, lemoniada cytrynowa

 

Piątek (06.06)

zupa: zupa ogórkowa
II danie: ryba w jarzynach, ziemniaki z koperkiem, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą

 

Poniedziałek (09.06)

zupa: zupa gulaszowa
II danie: makaron z truskawkami,  lemoniada cytrynowa

 

Wtorek (10.06)

zupa: zupa krem z zielonego groszku
II danie: drobiowe kotleciki szu szu, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy

 

Środa (11.06)

zupa: zupa jarzynowa
II danie: klopsy w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, brokuły z wody, woda z cytryną i miętą

 

Czwartek (12.06)

zupa: zupa neapolitańska z ziemniaczkami
II danie: kurczak po chińsku, ryż, lemoniada pomarańczowa

 

Piątek (13.06)

zupa: zupa pomidorowa z makaronem
II danie: Ryba z pieca saute, ziemniaki ze szczypiorkiem, surówka z kiszonej kapusty z czarnuszką,  woda z pomarańczą ,cytryną i miętą

 

Poniedziałek (16.06)

zupa: zupa tajska - łagodna
II danie: ryż z jabłkiem i polewą śmietankową, kompot wieloowocowy

 

Wtorek (17.06)

zupa: zupa koperkowa
II danie: strogonow z szynki wieprzowej, ziemniaki z koperkiem, sałatka z buraczków, lemoniada cytrynowa

 

Środa (18.06)

zupa: zupa krem z pieczonych pomidorów z grzankami
II danie: pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym, ryż curry z papryką, sałata ze śmietaną i rzodkiewką, woda z pomarańczą, cytryną i miętą

 

Poniedziałek (23.06)

zupa: zupa wiosenna z natką pietruszki
II danie: potrawka z kurczaka, ryż basmati, kompot wieloowocowy

 

Wtorek (24.06)

zupa: barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem
II danie: nuggetsy z pieca, ziemniaki z koperkiem, lemoniada pomarańczowa

 

Środa (25.06)

zupa: zupa krem z pieczonych warzyw
II danie: kotlet schabowy, ziemniaki pieczone, surówka z białej kapusty, domowe nestea

 

Czwartek (26.06)

zupa: zupa fasolowa
II danie: naleśniki z twarogiem i polewą owocową, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą

 

 

 

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

sekretariat@bursa-ts.szczecin.pl

Bursa Towarzystwa Salezjańskiego

ul. Ku Słońcu 124

71-080 Szczecin 

nr konta Bankowego:

92 1600 1084 1844 7229 2000 0001(PLN)

 

Sekretariat:  tel. 882 341 967

Księgowość:  tel. 882 341 967

Portiernia:  tel. 511 456 149 

Dyrekcja:  tel. 511 456 144

Wychowawcy:  tel. 882 341 969