Wtorek (01.04.)
zupa pomidorowa z makaronem;
II danie: klopsiki drobiowe w sosie pieczarkowym, ziemniaki z koperkiem, buraczki z porem, kompot jabłkowy.
Środa (02.04.)
zupa krem z dyni;
II danie: kotlet schabowy, kasza bulgur z warzywami i prażonym słonecznikiem, surówka z sałaty lodowej i suszonych pomidorów, Lemoniada cytrynowa.
Czwartek (03.04.)
zupa jarzynowa;
II danie: spaghetti bologneze, kompot wieloowocowy.
Piątek (04.04.)
zupa barszcz ukraiński;
II danie: Ryba z pieca saute, ziemniaki pieczone, surówka z białej kapusty, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą.
Poniedziałek (07.04.)
zupa meksykańska
II danie: pierogi z serem i polewą śmietanową, lemoniada pomarańczowa.
Wtorek (08.04.)
zupa krem z selera;
II danie: kotlet mielony, ziemniaki ze szczypiorkiem, marchewka z groszkiem, kompot z czarnej porzeczki.
Środa (09.04.)
zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty;
II danie: bitki ze schabu w sosie własnym, kasza pęczak, surówka z ogórków kiszonych ,pomidorów i szpinaku, woda z cytryną , imbirem i miętą.
Czwartek (10.04.)
zupa-krupnik z kaszy jęczmiennej;
II danie: pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym, ryż curry, mizeria z ogórków, kompot wieloowocowy
Piątek (11.04.)
zupa pieczarkowa z makaronem;
II danie: ryba w jarzynach, ziemniaki z koperkiem, woda z pomarańczą, cytryną i miętą
Poniedziałek (14.04.)
zupa szczawiowa z jajkiem;
II danie: spaghetti alla carbonara;
Wtorek (15.04.)
zupa neapolitańska z makaronem,
II danie: kurczak opiekany, ziemniaki ze szczypiorkiem, surówka wielowarzywna, kompot wieloowocowy.
Środa (16.04.)
zupa ogórkowa;
II danie: naleśniki z twarogiem i polewą owocową, woda z cytryną , imbirem i miętą.
Środa (23.04.)
Zupa tajska - łagodna
II danie: ryż z jabłkiem i polewą śmietankową ; woda z pomarańczą ,cytryną i miętą.
Czwartek (24.04.)
zupa kalafiorowa
II danie: pierś z kurczaka w panierce; kasza jaglana; surówka z marchewki i jabłka; kompot wieloowocowy.
Piątek (25.04.)
zupa z brukselki
II danie: pulpety rybne; sos pomidorowy; ziemniaki ze szczypiorkiem; surówka z pory; woda z cytryną i miętą.
Poniedziałek (28.04.)
zupa gulaszowa
II danie: makaron kokardki z twarogiem i polewą śmietankową; woda z pomarańczą ,cytryną i miętą.
Wtorek (29.04.)
zupa grochowa
II danie: gulasz wp.; kasza gryczana; surówka z kapusty pekińskiej; kompot z czarnej porzeczki.
Środa (30.04.):
zupa wiosenna z klopsikami z dorsza z natką pietruszki
II danie: placki ziemniaczane ze śmietaną; kompot wieloowocowy.
BURSA-TS.SZCZECIN.PL
BURSA-TS.SZCZECIN.PL
sekretariat@bursa-ts.szczecin.pl
Bursa Towarzystwa Salezjańskiego ul. Ku Słońcu 124 71-080 Szczecin nr konta Bankowego: 92 1600 1084 1844 7229 2000 0001(PLN) |
Sekretariat: tel. 882 341 967
Księgowość: tel. 882 341 967
Dyrekcja: tel. 511 456 144
Wychowawcy: tel. 882 341 969