31 marca 2025

Jadłospis Kwiecień

Wtorek (01.04.)

zupa pomidorowa z makaronem;

II danie: klopsiki drobiowe w sosie pieczarkowym, ziemniaki z koperkiem, buraczki z porem, kompot jabłkowy.

 

Środa (02.04.)

zupa krem z dyni;

II danie: kotlet schabowy, kasza bulgur z warzywami i prażonym słonecznikiem, surówka z sałaty lodowej i suszonych pomidorów, Lemoniada cytrynowa.

 

Czwartek (03.04.)

zupa jarzynowa;

II danie: spaghetti bologneze, kompot wieloowocowy.

 

Piątek (04.04.)

zupa barszcz ukraiński;

II danie: Ryba z pieca saute, ziemniaki pieczone, surówka z białej kapusty, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą.

 

Poniedziałek (07.04.)

zupa meksykańska

II danie: pierogi z serem i polewą śmietanową, lemoniada pomarańczowa.

 

Wtorek (08.04.)

zupa krem z selera;

II danie: kotlet mielony, ziemniaki ze szczypiorkiem, marchewka z groszkiem, kompot z czarnej porzeczki.

 

Środa (09.04.)

zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty;

II danie: bitki ze schabu w sosie własnym, kasza pęczak, surówka z ogórków kiszonych ,pomidorów i szpinaku, woda z cytryną , imbirem i miętą.

 

Czwartek (10.04.)

zupa-krupnik z kaszy jęczmiennej;

II danie: pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym, ryż curry, mizeria z ogórków, kompot wieloowocowy

 

Piątek (11.04.)

zupa pieczarkowa z makaronem;

II danie: ryba w jarzynach, ziemniaki z koperkiem, woda z pomarańczą, cytryną i miętą

 

Poniedziałek (14.04.)

zupa szczawiowa z jajkiem;

II danie: spaghetti alla carbonara;

 

Wtorek (15.04.)

zupa neapolitańska z makaronem,

II danie: kurczak opiekany, ziemniaki ze szczypiorkiem, surówka wielowarzywna, kompot wieloowocowy.

 

Środa (16.04.)

zupa ogórkowa;

II danie: naleśniki z twarogiem i polewą owocową, woda z cytryną , imbirem i miętą.

 

Środa (23.04.)

Zupa tajska - łagodna

II danie: ryż z jabłkiem i polewą śmietankową ; woda z pomarańczą ,cytryną i miętą.

 

Czwartek (24.04.)

zupa kalafiorowa

II danie: pierś z kurczaka w panierce; kasza jaglana; surówka z marchewki i jabłka; kompot wieloowocowy.

 

Piątek (25.04.)

zupa z brukselki

II danie: pulpety rybne; sos pomidorowy; ziemniaki ze szczypiorkiem; surówka z pory; woda z cytryną i miętą.

 

Poniedziałek (28.04.)

zupa gulaszowa

II danie: makaron kokardki z twarogiem i polewą śmietankową; woda z pomarańczą ,cytryną i miętą.

 

Wtorek (29.04.)

zupa grochowa

II danie: gulasz wp.; kasza gryczana; surówka z kapusty pekińskiej; kompot z czarnej porzeczki.

 

Środa (30.04.):

zupa wiosenna z klopsikami z dorsza z natką pietruszki

II danie:  placki ziemniaczane ze śmietaną; kompot wieloowocowy.

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

sekretariat@bursa-ts.szczecin.pl

Bursa Towarzystwa Salezjańskiego

ul. Ku Słońcu 124

71-080 Szczecin 

nr konta Bankowego:

92 1600 1084 1844 7229 2000 0001(PLN)

 

Sekretariat:  tel. 882 341 967

Księgowość:  tel. 882 341 967

Portiernia:  tel. 511 456 149 

Dyrekcja:  tel. 511 456 144

Wychowawcy:  tel. 882 341 969