05 maja 2025

Jadłospis Maj

Poniedziałek (05.05) 

zupa: zupa fasolowa
II danie: makaron tagliatelle z sosem warzywnym posypany żółtym serem, woda z cytryną i miętą

 

Wtorek (06.05)

zupa: zupa-krupnik z kaszy jęczmiennej 
II danie: klopsy w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, brokuły z wody, lemoniada cytrynowa

 

Środa (07.05)

zupa: zupa wiosenna z natką pietruszki(groszek zielony mrożony, marchew, por, seler korzeniowy, ziemniaki, kurczak )

II danie: pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym, mizeria z ogórków, woda z pomarańczą i miętą 

 

Czwartek (08.05)

zupa: zupa - barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem
II danie: kurczak w sosie z ananasem, kasza jaglana, marchew mini z wody, kompot wieloowocowy

 

Piątek (09.05)
zupa: zupa neapolitańska z makaronem
II danie: ryba w chrupiącej panierce, ziemniaki ze szczypiorkiem, surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka i natki pietruszki, lemoniada pomarańczowa

 

Poniedziałek (12.05)

zupa: zupa meksykańska
II danie: naleśniki z twarogiem, frużelina wiśniowa, woda z pomarańczą, cytryną i miętą

 

Wtorek (13.05)

zupa: zupa ogórkowa z ryżem 
II danie: drobiowe kotleciki szu szu, ziemniaki ze szczypiorkiem, surówka z czerwonej kapusty, lemoniada cytrynowa

 

Środa (14.05)

zupa: zupa pieczarkowa
II danie: gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, buraczki z porem i oliwą, woda z cytryną i imbirem

 

Czwartek (15.05)

zupa: kapuśniak ze słodkiej kapusty
II danie: kotlet pożarski z natką pietruszki, ziemniaki ze szczypiorkiem, marchewka z groszkiem, kompot wieloowocowy

 

Piątek (16.05)

zupa: zupa krem z dyni
II danie: ryba w jarzynach, lemoniada pomarańczowa

 

Poniedziałek (19.05)

zupa: zupa gulaszowa
II danie: makaron z twarogiem i polewą jogurtowo waniliową, woda z cytryną i miętą

 

Wtorek (20.05)

zupa: zupa koperkowa
II danie: gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z sałaty, papryki i świeżych ogórków, woda z cytryną i miętą

 

Środa (21.05)

zupa: zupa neapolitańska z ziemniaczkami
II danie: pierś z kurczaka w panierce, kasza bulgur z warzywami i prażonym słonecznikiem,  surówka z ogórków kiszonych, pomidorów i szpinaku

 

Czwartek (22.05)

zupa: zupa krem z zielonego groszku
II danie: kotlet mielony z pieczarkami i żółtym serem

 

Piątek (23.05)

zupa pomidorowa z kaszą jaglaną

II danie: pulpety rybne, ziemniaki z koperkiem, bukiet warzyw z wody, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą

 

Poniedziałek (26.05)

zupa wiejska z kiełbasą

II danie: Łazanki z kapustą i pieczarkami, surówka z pomidora i szczypiorku, kompot wieloowocowy

 

Wtorek (27.05)

zupa krem z pieczonych warzyw

II danie: strogonow z szynki wieprzowe, kasza jęczmienna, surówka z ogórków kiszonych ,pomidorów i szpinaku, woda z cytryną

 

Środa (28.05)

zupa z soczewicy

II danie: kurczak w ziołach, ziemniaki ze szczypiorkiem, surówka colesław, kompot wieloowocowy

 

Czwartek (29.05)

zupa-żurek z jajkiem

II danie: domowe nuggetsy z piekarnika, ryż curry, surówka z sałaty lodowej i suszonych pomidorów, lemoniada cytrynowa

 

Piątek (30.05)

zupa z pieczonej dyni i cukinii

II danie: kotlet rybny, ziemniaki ze szczypiorkiem, sałata ze śmietaną i rzodkiewką, domowe nestea - napój - herbata napar bez cukru.

 

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

sekretariat@bursa-ts.szczecin.pl

Bursa Towarzystwa Salezjańskiego

ul. Ku Słońcu 124

71-080 Szczecin 

nr konta Bankowego:

92 1600 1084 1844 7229 2000 0001(PLN)

 

Sekretariat:  tel. 882 341 967

Księgowość:  tel. 882 341 967

Portiernia:  tel. 511 456 149 

Dyrekcja:  tel. 511 456 144

Wychowawcy:  tel. 882 341 969