Poniedziałek (05.05)
zupa: zupa fasolowa
II danie: makaron tagliatelle z sosem warzywnym posypany żółtym serem, woda z cytryną i miętą
Wtorek (06.05)
zupa: zupa-krupnik z kaszy jęczmiennej
II danie: klopsy w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, brokuły z wody, lemoniada cytrynowa
Środa (07.05)
zupa: zupa wiosenna z natką pietruszki(groszek zielony mrożony, marchew, por, seler korzeniowy, ziemniaki, kurczak )
II danie: pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym, mizeria z ogórków, woda z pomarańczą i miętą
Czwartek (08.05)
zupa: zupa - barszcz czerwony z jajkiem i koperkiem
II danie: kurczak w sosie z ananasem, kasza jaglana, marchew mini z wody, kompot wieloowocowy
Piątek (09.05)
zupa: zupa neapolitańska z makaronem
II danie: ryba w chrupiącej panierce, ziemniaki ze szczypiorkiem, surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka i natki pietruszki, lemoniada pomarańczowa
Poniedziałek (12.05)
zupa: zupa meksykańska
II danie: naleśniki z twarogiem, frużelina wiśniowa, woda z pomarańczą, cytryną i miętą
Wtorek (13.05)
zupa: zupa ogórkowa z ryżem
II danie: drobiowe kotleciki szu szu, ziemniaki ze szczypiorkiem, surówka z czerwonej kapusty, lemoniada cytrynowa
Środa (14.05)
zupa: zupa pieczarkowa
II danie: gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, buraczki z porem i oliwą, woda z cytryną i imbirem
Czwartek (15.05)
zupa: kapuśniak ze słodkiej kapusty
II danie: kotlet pożarski z natką pietruszki, ziemniaki ze szczypiorkiem, marchewka z groszkiem, kompot wieloowocowy
Piątek (16.05)
zupa: zupa krem z dyni
II danie: ryba w jarzynach, lemoniada pomarańczowa
Poniedziałek (19.05)
zupa: zupa gulaszowa
II danie: makaron z twarogiem i polewą jogurtowo waniliową, woda z cytryną i miętą
Wtorek (20.05)
zupa: zupa koperkowa
II danie: gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z sałaty, papryki i świeżych ogórków, woda z cytryną i miętą
Środa (21.05)
zupa: zupa neapolitańska z ziemniaczkami
II danie: pierś z kurczaka w panierce, kasza bulgur z warzywami i prażonym słonecznikiem, surówka z ogórków kiszonych, pomidorów i szpinaku
Czwartek (22.05)
zupa: zupa krem z zielonego groszku
II danie: kotlet mielony z pieczarkami i żółtym serem
Piątek (23.05)
zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
II danie: pulpety rybne, ziemniaki z koperkiem, bukiet warzyw z wody, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą
Poniedziałek (26.05)
zupa wiejska z kiełbasą
II danie: Łazanki z kapustą i pieczarkami, surówka z pomidora i szczypiorku, kompot wieloowocowy
Wtorek (27.05)
zupa krem z pieczonych warzyw
II danie: strogonow z szynki wieprzowe, kasza jęczmienna, surówka z ogórków kiszonych ,pomidorów i szpinaku, woda z cytryną
Środa (28.05)
zupa z soczewicy
II danie: kurczak w ziołach, ziemniaki ze szczypiorkiem, surówka colesław, kompot wieloowocowy
Czwartek (29.05)
zupa-żurek z jajkiem
II danie: domowe nuggetsy z piekarnika, ryż curry, surówka z sałaty lodowej i suszonych pomidorów, lemoniada cytrynowa
Piątek (30.05)
zupa z pieczonej dyni i cukinii
II danie: kotlet rybny, ziemniaki ze szczypiorkiem, sałata ze śmietaną i rzodkiewką, domowe nestea - napój - herbata napar bez cukru.
BURSA-TS.SZCZECIN.PL
BURSA-TS.SZCZECIN.PL
sekretariat@bursa-ts.szczecin.pl
Bursa Towarzystwa Salezjańskiego ul. Ku Słońcu 124 71-080 Szczecin nr konta Bankowego: 92 1600 1084 1844 7229 2000 0001(PLN) |
Sekretariat: tel. 882 341 967
Księgowość: tel. 882 341 967
Dyrekcja: tel. 511 456 144
Wychowawcy: tel. 882 341 969