02 października 2025

Jadłospis Październik

Jadłospis Obiady:

Czwartek (02.10):

Zupa: krupnik z kaszy jęczmiennej

II danie: domowe nuggetsy z piekarnika, kasza bulgur z warzywami i prażonym słonecznikiem, Pomidor ze śmietaną;

woda z cytryną , imbirem i miętą

 

Piątek (03.10):

Zupa: ogórkowa

II danie: ryba w chrupiącej panierce, ziemniaki ze szczypiorkiem, surówka wielowarzywna, kompot wieloowocowy

 

Poniedziałek (06.10):

Zupa: tajska

II danie: racuchy drożdżowe z frużeliną wiśniową;  woda z pomarańczą ,cytryną i miętą

 

Wtorek (07.10):

Zupa: koperkowa

II danie: potrawka z kurczaka, kasza jaglana, surówka z kapusty pekińskiej, woda z cytryną i miętą

 

Środa (08.10):

Zupa: z pieczonej dyni i cukinii

II danie: kotlet mielony z pieczarkami i żółtym serem, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z czerwonej kapusty , marchewki i koperku, 

woda z cytryną , imbirem i miętą

 

Czwartek (09.10):

Zupa: neapolitańska z ziemniaczkami

II danie: spaghetti bologneze, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą

 

Piątek (10.10):

Zupa: Solferino

II danie: paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej ,marchewki , jabłka i natki pietruszki, kompot jabłkowy

 

Poniedziałek (13.10):

Zupa: gulaszowa

II danie: pierogi z serem i polewą śmietanową, woda z cytryną , imbirem i miętą

 

Wtorek (14.10):

Zupa: kalafiorowa z zacierką i koperkiem

II danie: drobiowe kotleciki szu szu, ziemniaki z koperkiem, sałata ze śmietaną i rzodkiewką, woda z cytryną i miętą

 

Środa (15.10):

Zupa: barszcz czerwony

II danie: schab pieczony, ryż curry z papryką, marchewka z groszkiem, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą

 

Czwartek (16.10):

Zupa: wiosenna z natką pietruszki

II danie: klopsiki drobiowe w sosie pieczarkowym, kasza bulgur, surówka z białej kapusty,  sok z cytryny

 

Piątek (17.10):

Zupa: Krupnik z kaszy jęczmiennej

II danie: Ryba w panierce, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z ogórków kiszonych i pomidorów, kompot wieloowocowy,

 

Poniedziałek (20.10):

Zupa: grochowa

II danie: ryż z jabłkiem i polewą śmietankową, woda z cytryną , imbirem i miętą

 

Wtorek (21.10):

Zupa: cebulowa

II danie: pierś z kurczaka w panierce, ziemniaki z koperkiem, surówka z pomidorów i papryki, woda z cytryną , imbirem i miętą

 

Środa (22.10):

Zupa: pieczarkowa

II danie: gulasz, kasza gryczana, buraczki z porem i oliwą, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą,

 

Czwartek (23.10):

Zupa: krem z zielonego groszku

II danie: kurczak w pomidorowym pesto, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z kapusty pekińskiej, woda z pomarańczą i miętą

 

Piątek (24.10):

Zupa: kapuśniak z kapusty kiszonej

II danie: pulpety rybne, kasza pęczak z natką pietruszki, brukselka z wody, kompot wieloowocowy

 

 

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

sekretariat@bursa-ts.szczecin.pl

Bursa Towarzystwa Salezjańskiego

ul. Ku Słońcu 124

71-080 Szczecin 

nr konta Bankowego:

92 1600 1084 1844 7229 2000 0001(PLN)

 

Sekretariat:  tel. 882 341 967

Księgowość:  tel. 882 341 967

Portiernia:  tel. 511 456 149 

Dyrekcja:  tel. 511 456 144

Wychowawcy:  tel. 882 341 969