Jadłospis Obiady:
Czwartek (02.10):
Zupa: krupnik z kaszy jęczmiennej
II danie: domowe nuggetsy z piekarnika, kasza bulgur z warzywami i prażonym słonecznikiem, Pomidor ze śmietaną;
woda z cytryną , imbirem i miętą
Piątek (03.10):
Zupa: ogórkowa
II danie: ryba w chrupiącej panierce, ziemniaki ze szczypiorkiem, surówka wielowarzywna, kompot wieloowocowy
Poniedziałek (06.10):
Zupa: tajska
II danie: racuchy drożdżowe z frużeliną wiśniową; woda z pomarańczą ,cytryną i miętą
Wtorek (07.10):
Zupa: koperkowa
II danie: potrawka z kurczaka, kasza jaglana, surówka z kapusty pekińskiej, woda z cytryną i miętą
Środa (08.10):
Zupa: z pieczonej dyni i cukinii
II danie: kotlet mielony z pieczarkami i żółtym serem, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z czerwonej kapusty , marchewki i koperku,
woda z cytryną , imbirem i miętą
Czwartek (09.10):
Zupa: neapolitańska z ziemniaczkami
II danie: spaghetti bologneze, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą
Piątek (10.10):
Zupa: Solferino
II danie: paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej ,marchewki , jabłka i natki pietruszki, kompot jabłkowy
Poniedziałek (13.10):
Zupa: gulaszowa
II danie: pierogi z serem i polewą śmietanową, woda z cytryną , imbirem i miętą
Wtorek (14.10):
Zupa: kalafiorowa z zacierką i koperkiem
II danie: drobiowe kotleciki szu szu, ziemniaki z koperkiem, sałata ze śmietaną i rzodkiewką, woda z cytryną i miętą
Środa (15.10):
Zupa: barszcz czerwony
II danie: schab pieczony, ryż curry z papryką, marchewka z groszkiem, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą
Czwartek (16.10):
Zupa: wiosenna z natką pietruszki
II danie: klopsiki drobiowe w sosie pieczarkowym, kasza bulgur, surówka z białej kapusty, sok z cytryny
Piątek (17.10):
Zupa: Krupnik z kaszy jęczmiennej
II danie: Ryba w panierce, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z ogórków kiszonych i pomidorów, kompot wieloowocowy,
Poniedziałek (20.10):
Zupa: grochowa
II danie: ryż z jabłkiem i polewą śmietankową, woda z cytryną , imbirem i miętą
Wtorek (21.10):
Zupa: cebulowa
II danie: pierś z kurczaka w panierce, ziemniaki z koperkiem, surówka z pomidorów i papryki, woda z cytryną , imbirem i miętą
Środa (22.10):
Zupa: pieczarkowa
II danie: gulasz, kasza gryczana, buraczki z porem i oliwą, woda z pomarańczą ,cytryną i miętą,
Czwartek (23.10):
Zupa: krem z zielonego groszku
II danie: kurczak w pomidorowym pesto, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z kapusty pekińskiej, woda z pomarańczą i miętą
Piątek (24.10):
Zupa: kapuśniak z kapusty kiszonej
II danie: pulpety rybne, kasza pęczak z natką pietruszki, brukselka z wody, kompot wieloowocowy
BURSA-TS.SZCZECIN.PL
BURSA-TS.SZCZECIN.PL
sekretariat@bursa-ts.szczecin.pl
Bursa Towarzystwa Salezjańskiego ul. Ku Słońcu 124 71-080 Szczecin nr konta Bankowego: 92 1600 1084 1844 7229 2000 0001(PLN) |
Sekretariat: tel. 882 341 967
Księgowość: tel. 882 341 967
Dyrekcja: tel. 511 456 144
Wychowawcy: tel. 882 341 969