03 września 2025

Jadłospis Wrzesień

Środa (03.09.)

zupa: zupa kalafiorowa,
II danie: wieprzowina w jarzynach - wieprzowina łopatka, cebula,  kasza jęczmienna, marchew, brokuły mrożone, fasolka szparagowa mrożona, kalafior.

Czwartek (04.09.)

zupa: zupa koperkowa,
II danie: drobiowe kotleciki szu szu - kurczak mięso z piersi bez skóry, ryż z warzywami ,surówka z marchewki i jabłka.
Piątek (05.09.)
zupa: zupa pomidorowa z ryżem,
II danie: paluszki rybne - miruna filet mrożony   ziemniaki ze szczypiorkiem, surówka z białej kapusty.
Poniedziałek (08.09.)
zupa: zupa gulaszowa
II danie: makaron kokardki z twarogiem i polewą śmietankową.
Wtorek(09.09)
zupa: zupa z fasolki szparagowej,
II danie: kurczak po chińsku.
Środa (10.09)
zupa: zupa krem z marchewki,
II danie: kotlet mielony, kasza pęczak z warzywami i prażonym słonecznikiem,
Czwartek (11.09)
zupa: zupa szczawiowa z jajkiem,
II danie: domowe nuggetsy z piekarnika, kasza bulgur, surówka z sałaty lodowej ,papryki ,pomidora i koperku.
Piątek (12.09)
zupa: zupa ogórkowa,
II danie: Ryba w panierce - miruna filet mrożony, ziemniaki ze szczypiorkiem, surówka z kapusty kiszonej ,marchewki , jabłka i natki pietruszki.
Poniedziałek (15.09.)
zupa: zupa fasolowa,
II danie: pierogi ruskie z cebulką, ziemniaki.
Wtorek (16.09)
zupa: zupa neapolitańska z ziemniaczkami,
II danie: pierś z kurczaka w panierce, ryż curry z papryką.
Środa (17.09.)
zupa: zupa-żurek,
II danie: klopsy w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej.
Czwartek (18.09.)
zupa: zupa-krupnik,
II danie: kurczak ze szpinakiem i serem feta.
Piątek (19.09.)
zupa: zupa Solferino,
II danie: ryba saute, ziemniaki z koperkiem.
Poniedziałek (22.09.)
zupa: zupa meksykańska,
II danie: ryż z jabłkiem i polewą śmietankową.
Wtorek (23.09.)
zupa: zupa pieczarkowa,
II danie: kotlet pożarski z natką pietruszki, ziemniaki ze szczypiorkiem, surówka z sałaty lodowej.
Środa (24.09.)
zupa: zupa krem z dyni,
II danie: gulasz, kasza gryczana, sałatka z buraczków
Czwartek (25.09.)
zupa: zupa warzywna z ciecierzycą,
II danie: kotlet schabowy, ryż curry z papryką.
Piątek (26.09.)
zupa: kapuśniak ze słodkiej kapusty
II danie: ryba na parze z masełkiem i koperkiem.
Poniedziałek (29.09.)
zupa: kapuśniak ze słodkiej kapusty,
II danie: ryba na parze z masełkiem i koperkiem, ziemniaki.
Wtorek (30.09.)
zupa: zupa wiosenna z natką pietruszki,
II danie: bitki ze schabu w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem,  surówka z białej kapusty.
 

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

BURSA-TS.SZCZECIN.PL

sekretariat@bursa-ts.szczecin.pl

Bursa Towarzystwa Salezjańskiego

ul. Ku Słońcu 124

71-080 Szczecin 

nr konta Bankowego:

92 1600 1084 1844 7229 2000 0001(PLN)

 

Sekretariat:  tel. 882 341 967

Księgowość:  tel. 882 341 967

Portiernia:  tel. 511 456 149 

Dyrekcja:  tel. 511 456 144

Wychowawcy:  tel. 882 341 969